Oferte de service, reduceri, știri auto, totul despre industria auto, toate le găsiți aici. Abonați-vă la newsletter-ul nostrupentru a fi mereu la curent cu ofertele Auto Sima!

Cum să-ţi pregătești mașina pentru sezonul rece

Toamna s-a instalat deja confortabil în calendar si probabil ai scos deja paltonul de toamnă si cizmele de la naftalină. Si pentru că ti-e dragă, te-ai gândit probabil si la ea: la masina ta si la nevoile ei în sezonul rece.

Operatiunile de întretinere efectuate în mod regulat sunt fără îndoială binevenite pentru toate schimbările de sezon.

305103

Iată câteva dintre operatiunile ce nu trebuie să lipsească din revizia tehnică din aceasta perioada:
– schimbarea filtrului de habitaclu si verificarea functionării corecte a sistemului de încălzire si dezaburire;
– schimbarea filtrului de combustibil;
– ungerea ialelor si a închizătorilor usilor cu solutii speciale pentru lubrifiere si evitare a înghetului;
– schimbarea lichidului pentru spălarea parbrizului si a lunetei cu unul cu punctul de înghet cât mai ridicat;
– schimbarea lamelor stergătoarelor;
– verificarea functionării jaluzelelor, radiatoarelor si a functionării corecte a termostatului.

Cum utilizezi bateria iarna
Bateria poate cauza multe probleme proprietarului pe timp rece, întrucât este mult mai solicitată. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara. De asemenea, pornirea concomitentă a unor accesorii, a termostatului, a ştergătoarelor, a luminilor, poate crea probleme bateriei, mai ales dacă este mai veche. Preventiv, proprietarul poate doar încărca cu lichid bateria, un control amănunţit al acesteia fiind recomandat a se face in unitatea noastra service. Dacă temperatura scade sub -8°C, este recomandată aprinderea farurile pentru câteva minute pentru a „încălzi” bateria, înainte de a acţiona demarorul. De asemenea, nu se recomandă menţinerea farurilor aprinse sau a altui consumator activat, cu motorul oprit decât dacă este strict necesar.

Nu uita de antigel
Mersul cu maşina la verificarea periodică presupune şi controlul antigelului, însă sunt şi şoferi care calcă mai rar pe la service. Categoria din urmă este bine să verifice nivelul lichidului de răcire din vasul de expansiune, mai ales dacă au completat cu apă. Completarea cu antigel se face când motorul este rece.

Fără încuietori îngheţate
Pentru a nu se ajunge în această situaţie, este recomandat ca fiecare şofer să aibă pregătit un spray special împotriva îngheţului, cu care să pulverizeze seara încuietorile maşinii. Este bine să se pulverizeze spray siliconic şi pe chederele uşilor, astfel evitându-se lipirea uşilor la ger.

Ştergătoarele de parbriz
Inspecteaza ştergatoarele şi lichidul pentru curăţarea parbrizului. Vizibilitatea este foarte importantă în timpul iernii, pentru că este deseori compromisă de precipitaţii, acumulări de sare pe parbriz şi lumina naturală redusă. Durata de viaţă a lamelei unui ştregător este de 1 an. Dacă acestea sunt vechi trebuie înlocuite.

Frâna de mână
Este bine să nu folosesti frâna de mână când este foarte frig afară. Poţi avea surpriza neplăcută a îngheţării cablului şi a imposibilităţii eliberării frânei de mână, a doua zi, dimineaţa, când vrei să pleci de pe loc.

Continut trusa de iarnă
– lanternă
– cabluri pentru alimentarea bateriei, o trusa de unelte şi lanţuri pentru cauciucuri
– pătură, haine călduroase şi mănuşi
– sac cu nisip, sare
– perie pentru zăpadă, răzuitoare pentru gheaţă şi lopată pentru zăpadă-rezervă de lichid de curăţare a parbrizului.

Bineînteles, nu uita să îti schimbi anvelopele cu cele de iarnă. Pentru a primi oferte de pret in acest sens din partea service-ului nostru poti face o solicitare pe email la adresa aurelian.sima@simabeyer.ro  sau telefonic la 0768/591.710 ori 0728/118.751. Sigur vom avea cea mai potrivita oferta pentru tine!